bespreken behandelplan

 

 

Met de informatie die bij het eerste consult en het uitgebreide onderzoek is verzameld, maakt de orthodontist een behandelplan dat na een paar weken met jou (en je ouders/verzorgers) wordt besproken. Tijdens dit gesprek word je geïnformeerd over de ernst en de aard van de afwijking aan je gebit en je kaken, over de verschillende soorten beugels die nodig zijn en de volgorde waarin deze zullen worden toegepast. Ook wordt de eventuele noodzaak van het trekken van tanden of kiezen besproken. Ten slotte worden de te verwachten behandelduur, de kosten van een behandeling en de eventuele risico’s en complicaties van een behandeling besproken.

Er zijn beugels in diverse vormen en soorten. Elke beugel heeft zijn eigen specifieke werking. Afhankelijk van het doel van de behandeling, de individuele wensen, de staat van het gebit en het niveau van de mondhygiëne wordt bepaald of een behandeling zinvol is en welke beugelbehandeling tot het gewenste resultaat zal leiden.

Als jij (en je ouders/verzorgers) akkoord gaat met het besproken behandelplan maak je afspraken voor het plaatsen van de beugel.

Orthodontisten Onderweg - Castellumstraat 1 E,  (ingang naast modezaak Sebastian) - 2405 CB  ALPHEN AAN DEN RIJN - 0172-470085 - info@ortho-onderweg.nl