mandibulair repositie apparaat

 

 

Mensen die snurken en mensen die last hebben van een lichte tot matige obstructief slaapapneu worden vaak succesvol behandeld met een mandibulair repositie apparaat (MRA).

Een MRA is een uitneembare beugel die de onderkaak tijdens het slapen naar voren houdt. Hierdoor zakt de tong niet naar achteren tegen de keelwand en blijft de luchtweg open. Het snurken en het aantal apneus neemt af. Het MRA wordt alleen ‘s nachts gedragen.

Als een slaapspecialist je een MRA heeft geadviseerd, kunnen wij dit apparaat aanmeten.

Bij het eerste bezoek beoordeelt de orthodontist of de mond geschikt is om een MRA te dragen. Wij beoordelen dit aan de hand van de kwaliteit van het gebit en van het kaakgewricht. Hiervoor maken wij eveneens een röntgenfoto van de kaken en van het gebit. Als uit het onderzoek blijkt dat jouw gebit geschikt is voor een MRA maken wij een scan van het gebit en doen wij een beetregistratie om te bepalen in welke stand het MRA gemaakt moet worden. Vervolgens maakt een tandtechnisch laboratorium het MRA. Na ongeveer drie tot vier weken is het MRA klaar.

Nadat het MRA is geplaatst, kom je na een paar weken voor een controle om te beoordelen hoe effectief het apparaat is. Indien nodig kan het MRA worden gesteld.

Als het MRA optimaal werkt, is het mogelijk dat wij je verwijzen voor een tweede slaapregistratie met MRA om te meten of het aantal ademstops voldoende is afgenomen.

Orthodontisten Onderweg - Castellumstraat 1 E,  (ingang naast modezaak Sebastian) - 2405 CB  ALPHEN AAN DEN RIJN - 0172-470085 - info@ortho-onderweg.nl